Vijesti

Oglasili se predstavnici EU u BiH o napadu na aktiviste u Banjaluci

O napadu na aktiviste u Banjaluci oglasili su se i predstavnici EU u BiH.

"Najoštrije osuđujemo nasilje u Banjaluci. Riječi imaju posljedice. Kada su aktivisti civilnog društva i novinari redovno na meti verbalnih napada političara iz Republike Srpske, to stvara klimu u kojoj mogu uslijediti fizički napadi", objavljeno je sinoć na zvaničnom Tviter profilu Evropske unije u BiH.

Predstavnici EU u BiH su pozvali vlasti Republike Srpske da, kako navode, preduzmu neophodne korake da u potpunosti istraže sinoćnje nasilje, kao i da "preduzmu mjere za sprječavanje budućih incidenata".

"Navodi da je policija bila prisutna na licu mjesta i da nije uspjela da spriječi napade zabrinjavaju, ako su tačne",  navode iz Delegacije EU u BiH.

Povodom sinošnjeg napada u Banjaluci oglasila se i novinarka Vanja Stokić:

" Ljudi, Ajdin Kamber i ja smo dobro, koliko to možemo biti u ovim okolnostima. Hvala vam na svim vašim pozivima, porukama, nuđenju pomoći, donošenju hrane u policiju. Grupa od 20-30 huligana je večeras napala grupu od 15 ljudi, većinom djevojaka. Povrijeđena je jedna djevojka iz Povorke i Ajdin i ja. Ironično, došli su da tuku gejeve a istresli se na strejt paru. Moj momak je večeras dobio flašu u glavu. Mene su bacili sa jednog zidića i poderali mi ruku. Imam mnogo mučnih detalja koje sam podijelila sa policijom i medijima. Za sve ovo su odgovorni Draško Stanivuković, Milorad Dodik i onih 13 organizacija koje su im pisale. Vi ste nahuškali huligane na nas. Vi ste stvorili ovu atmosferu. Spavate li mirno, Kolo srpskih sestara i Humanitarno udruženje žena Duga? Gadite mi se svi", navela je ona sinoć na svom Fejsbuk profilu.

 

Izvor: nezavisne.com
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog