Vijesti

Poslanici danas razmatraju Nacrt zakona o kleveti u Republici Srpskoj

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće sjednicu u Banjaluci raspravom o Prijedlogu zakona o gradu Prnjavor kojim se uređuju područje, nadležnosti, organi i njegovo finansiranje.

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas sjednicu u Banjaluci raspravom o Prijedlogu zakona o gradu Prnjavor kojim se uređuju područje, nadležnosti, organi i njegovo finansiranje, rečeno je danas Srni u Narodnoj skupštini.

Zakonom o lokalnoj samoupravi propisano je da grad može biti uspostavljen na urbanom području koje čini jedinstvenu geografsku, socijalnu, ekonomsku, istorijsku i teritorijalnu cjelinu sa odgovarajućim nivoom razvoja i ako ima više od 50.000 stanovnika.

Poslanici će, u nastavku druge redovne sjednice, po hitnom postupku razmatrati Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Biće razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske, te obavještenje o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.

Nastavak sjednice zakazan je u 10.00 časova.

Prvi dio druge redovne sjednice okončan je u četvrtak, 16. marta.



Izvor: srna.rs

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog