Vijesti

Dodik: "Uskoro ćemo donijeti zakon kojim ćemo pripadnicima LGBT zajednice zabraniti pristup vrtićima, školama, fakultetima…" (VIDEO)

Milorad Dodik je govorio o nedavnom skupu pripadnika LGBT zajednice u Banjoj Luci.

Milorad Dodik je sinoć gostujući na televiziji K3 govorio o brojnim aktuelnim i kontroverznim odlukama vlasti u Republici Srpskoj, najviše o odluci o prekidanju odnosa vlasti Republike Srpske sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

Rekao je da će ta odluka koju je juče donijela Vlada Republike Srpske obavezivati sve funkcionere od načelnika opština do predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine. "Naravno, ako Bajden, ili Blinken pozovu Željku Cvijanović, ili ako se nekim slučajno sretne, ona to neće odbiti", objasnio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je rekao da nema ništa protiv Amerike, ali ima protiv ambasade te države. "Ako se ja ne petljam u status Teksasa, ili Kalifornije, šta se oni imaju miješati u odnose ovdje", kazao je on. Posebno je bio kritičan prema aktuelnom ambasadoru Michaelu Murphyju za koga je rekao da ga poznaje još od vremena kada je u Banja Luku dolazio sa Richardom Holbrookeom. "Tada je bio sitni činovnik, stajao je negdje u uglu i očito ga je to frustriralo, pa sada hoće da se nešto pita ovdje".

Milorad Dodik je oštro govorio o nedavnom skupu pripadnika LGBT zajednice u Banjoj Luci. Kazao je da je na taj skup prvo reagovalo petnaestak udruženja građana koje se bave zaštitom, tradicionalnih vrijednosti.

"Ja lično nemam ništa protiv njih, samo neka mi ne prilaze", poručio je Dodik i nastavio "objašnjavajući" nasilje nad učesnicima skupa u Banjoj Luci: "Zašto je normalno da se oni organizuju, a nije normalno da se organizuju oni koji se njih boje i koji žele da očuvaju tradiciju, porodicu. I oni su, takođe,  ugroženi".

Milorad Dodik je najavio da će "Republika Srpska u narednih nekoliko mjeseci donijeti zakon po kojem će se pripadnicima LGBT zajednice zabraniti pristup obrazovnim ustanovama. To znači da će im biti zabranjen prilaz vrtićima, školama, fakultetima. Oni tamo neće moći da rade, da prilaze tim ustanovama, neće moći da vrše propagandu".

 

Izvor: slobodna-bosna.ba 
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog