Vijesti

Klokić u ženinom restoranu trošio budžetske pare

Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske koje vodi Zlatan Klokić prošle godine je obilato koristilo ugostiteljske usluge kafe – restorana “Havana” u Prnjavoru, a čiji je suvlasnik ministrova supruga Biljana Cvijanović Klokić.

Riječ je o ugostiteljskoj jedinici kojom upravlja preduzeće “Varadero” a koje je Poreska uprava Republike Srpske prošle godine kaznila sa 10.000 maraka zbog neizdavanja fiskalnih računa, piše capital.ba

“Varadero” je u prošloj godini ministarstvu fakturisao 13 računa, sa iznosima između 35 i 480 maraka, ukupne vrijednosti 2.431,27 KM.

Prema planu javnih nabavki za 2022. godinu Klokićevo ministarstvo je za ugostiteljske usluge planiralo potrošiti 10.000 maraka, što govori da je svaka četvrta marka  potrošena u lokalu ministrove supruge.

Pored “Havane” ministar i službenici su bili gosti i restorana “Mala stanica” i “Integra inženjering” u Banjaluci, te nekoliko lokala u inostranstvu, ali sa daleko manje posjeta nego što je to bio slučaj sa restoranom u Prnjavoru.Do objave teksta, u ministarstvu nam nisu odgovorili na pitanje o tome zašto je većina novca za reprezentaciju potrošena u Prnjavoru.

Poručili su nam da ćemo odgovore dobiti u zakonskom roku.

Capital.ba podsjeća da je reagujući na njihov tekst, “Ministar Klokić utajio porez”, Klokić priznao da je njegova supruga suvlasnik restorana, ograđujući sebe od učešća u ovom biznisu.

Iako je tvrdio kako nema ništa sa tim lokalom, ispostavilo se kako veoma dobro poznaje okolnosti i prilike u njemu.

 
Izvor: capital.ba 
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog