Republika Srpska

Srpska open prilika da se turisti upoznaju sa turističkom ponudom Banjaluke

Smještajni kapaciteti na području Banjaluke su zbog teniskog turnira Srpska open već poprilično popunjeni i ova sportska manifestacija prilika je da se turisti iz regiona i šire upoznaju o turističkoj ponudi najvećeg grada Srpske i domaćim proizvodima, rečeno je Srni u Privrednoj komori Republike Srpske.

Iz Privredne komore su poručili da bi domaći ugostitelji trebalo da igraju na kartu domaćih proizvoda jer turisti žele da probaju autentičnu hranu, piće i vide šta to banjalučka privreda i privreda Srpske može da ponudi.

- Sve to treba da im bude dostupno tokom turnirskih dana. To je ono što nas postavlja na mapu turistički poželjnih mjesta u regionu, da pokažemo stranim turistima da smo i te kako spremni da im ponudimo sve što požele, od smještajnih kapaciteta, turističkih lokacija, te gastro ponude - rečeno je Srni u Privrednoj komori.

Iz Komore su naglasili da postoji veliki potencijal, ali da je potrebno još raditi kako bi se domaći proizvodi učinili konkurentnijim i prepoznatljivim na tržištu, a jedan od načina je upravo ovaj turnir gdje bi se promocijom domaćih proizvoda napravio iskorak.

Prema Fajnenšal tajmsu Republika Srpska prepoznata je među 10 najpovoljnijih malih regiona za strana ulaganja i sve to bi i organizatori turnira trebalo da prezentuju ljudima iz ATP-a kako bi priča o Republici Srpskoj, odnosno slika o Srpskoj kao povoljnom mjestu za strane investiture, otišla u svijet, naveli su iz Privredne komore Srpske.

- Velika je stvar za Banjaluku i Srpsku što su domaćini turnira svjetskog renomea, sa velikim teniskim imenima, uz nadu da će nakon turnira pronijeti sliku u svijet o Republici Srpskoj kao mjestu koje ima šta da ponudi i na polju ugostiteljstva, turizma, da je naš narod spreman da otvori vrata svim ljudima i ugosti ih onako kako to i zna - domaćinski. To je idealna prilika da se pokažemo u najboljem svjetlu - poručili su iz Privredne komore Srpske.

Banjaluka će od 16. do 23. aprila biti domaćin teniskog turnira "Srpska open" na kojem će ljubitelji tenisa imati priliku da vide najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, kao i druge teniske zvijezde.

Osim Đokovića, u Banjaluci će igrati Andrej Rubljov, Stanislas Vavrinka, Borna Ćorić, Gael Monfis, Rišar Gaske, Fabio Fonjini, Laslo Đere, Filip Krajinović.

Srpska open 2023 je ATP turnir iz serije 250 koji se nakon dvije uzastopne godine u Beogradu ove godine održava u Banjaluci.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog