Region

Spremite se za budućnost: Adria Summit održaće se od 3. do 7. maja

Nakon uspješne prošlogodišnje konferencije, s nestrpljenjem očekujemo ovogodišnji Adria Summit 2023 "Budućnost digitalne trgovine" koji će se održati od 3. do 7. maja na dvije lokacije, u Umagu u Hrvatskoj i Portorožu u Sloveniji.

Konferencija će obuhvatiti buduće trendove koji oblikuju tradicionalnu omnikanalnu e-trgovinu, a ići će dalje i prema tehnologijama i modelima koji omogućavaju razmjenu potpuno digitalnih dobara i usluga, kao i budućnost digitalnog novca.

Očekuje se preko 60 govornika, na 8 panela, a pored novih formata diskusija i umrežavanja, organizatori su pripremili i lijepa iznenađenja za sve učesnike samita. Zoran Torbica, jedan od organizatora i čovjek čije je ime neizostavno kada se govori o internet poslovanju, ima vrlo zanimljivo pitanje za sve učesnike samita: Bojite li se promjena ili jedva čekate?

On takođe ističe da su svi koji se trude pratiti promjene i predvidjeti čak i blisku budućnost u najuzbudljivijem dobu.

"Je li sadašnjost postala budućnost? Svi koji se trude pratiti promjene i predvidjeti čak i blisku budućnost su u najuzbudljivijem dobu. Imate li osjećaj da se sve mijenja, drugačije je ali je nekako i poznato? Je li globalna inflacija izazov ili je možda početak kraja nacionalnih banaka? Kriptovalute "skaču" svaki dan, jesu li kriptovalute prošle dječje bolesti? Znate li uopće što je decentralizacija financija? Hoće li fintech ugroziti banke? Hoće li banke se prilagoditi promjenama i koliko brzo? Što je i gdje je sada blockchain? Zašto je superioran u čuvanju podataka? Može li se kompromitirati? Kako je strojno učenje postalo umjetna inteligencija? Što će umjetna inteligencija sve zamijeniti?"

Na brojnim panelima tijekom samita posjetioci će moći dobiti odgovore na sva ova i druga pitanja, a sada vam predstavljamo samo neke od govornika:

Srđan Kondić, predsjednik i izvršni direktor, Addiko Bank Banja Luka

Srđan Kondić, dr. sc., rođen je 28. oktobra 1982. u Banjoj Luci. Nakon završetka srednje škole, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci 2005. godine. Godine 2012. stekao je titulu magistra ekonomskih znanosti braneći rad pod nazivom "Uticaj globalne finansijske krize na jačanje otpornosti bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini". U septembru 2022. obranio je svoju doktorsku disertaciju na temu Upravljanje likvidnošću kao primarni određujući faktor kreditne sposobnosti banke te stekao titulu doktora ekonomskih nauka.

Tarik Altumbabić, izvršni direktor, Storsen Digital

Tarik je preduzetnik u području outsourcing usluga s više od dvije decenije uspješnog poslovanja. Njegovo međunarodno iskustvo i preduzetnička pozadina donose jedinstvenu vrijednost na tržište poslovnih usluga i klijentima na tom tržištu. Pokretanjem StorsenDigital 2010. godine stvorio je prostor za dijeljenje i iskorištavanje raznolikih znanja i iskustava kako bi klijentima pomogao dodati vrijednost svom poslovanju i osoblju za rast. S tim na umu, StorsenDigital sada posluje na tri kontinenta i pruža usluge četiri najveće Fortune 500 tvrtke.

Mario Henjak, predsjednik Uprave, Gorenjska Banka

Mario Henjak je magistar ekonomije s više od 20 godina iskustva u bankarstvu i upravljanju međunarodnim bankarskim grupama u regiji. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Poboljšao je svoje stručno znanje na INSEAD International Executive Programu i na London Business Schoolu. Prije dolaska u Gorenjsku banku, radio je u Banci Koper (Intesa SanPaolo) u Sloveniji, PBZ-u (Intesa SanPaolo) u Hrvatskoj i u Sberbank Hrvatska, gdje je obnašao dužnost predsjednika Uprave od 2016. do siječnja 2018. Njegove najjače stručne kompetencije uključuju izvrsno razumijevanje bankarstva, financija i poslovanja u međunarodnom okruženju.

Marko Čadež - predsednik Privredne komore Srbije

Pored toga što je predsednik PKS, Čadež je i član Upravnog odbora 6 komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, član Upravnog odbora EUROCHAMBRES, najveće evropske poslovne asocijacije u kojoj je bio potpredsednik Komiteta za jedinstveno tržište, a sada je potpredsednik Komiteta za susedstvo i proširenje i zadužen je za mrežu digitalnih usluga Eurochambres-a.

Ljiljana Ahmetović - CEO Shoppster

Sa preko deset godina iskustva i najvišim pozicijama u prodaji, magistraturom iz ekonomije i opširnim znanjem u ovoj oblasti, Ljiljana Ahmetović je poznata kao jedan od stubova regionalne e-trgovine. Kao strastveni mentor i zaljubljenik u razvoj zaposlenih, njen trenutni poduhvat su Shoppster.rs i Shoppster.si. Takođe aktivno doprinosi razvoju e-trgovine kao član upravnog odbora E-commerce Asocijacije Srbije.

Tomislav Radoš - potpredsednik Hrvatske privredne komore.

Tomislav Radoš, potpredsednik Hrvatske privredne komore, rođen je 2. aprila 1971. godine u Požegi, Hrvatska. Radoš je diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je disertacijom pod nazivom "Odnos između strategije i poslovne uspešnosti hrvatskih preduzeća". Trenutno obavlja funkciju potpredsednika Hrvatske privredne komore za industriju, IT, energiju i zaštitu životne sredine. 

Luka Burilović - predsednik Hrvatske privredne komore.

Luka Burilović je član Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i Podravka d.d. Osim drugih funkcija, gospodin Burilović je predsednik Hrvatskog nacionalnog odbora Međunarodne privredne komore (ICC), član Upravnog odbora Udruženja evropskih privrednih komora (EUROCHAMBRES) i član Upravnog odbora Fondacije Hrvatske akademije nauka i umetnosti.

Više detalja pogledajte na adriasummit.com gde se možete i prijaviti za učešće na ovom jedinstvenom regionalnom skupu.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog