Sport

Đoković progovorio o poruci: Kosovo je naše ognjište, opet bih uradio isto

„Nisam političar, niti imam nameru da ulazim u debate, ali uradio sam pravu stvar“, poručio Nole

Najbolji srpski teniser je u prvom kolu lagano počistio sa terena Aleksandra Kovačevića, a potom napravio patriotski gest o kojem će se danima pričati. Na kameri pored terena je napisao: „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“.

Odlučio se za hrabar potez jedan od najboljih tenisera svih vremena, pružio podršku narodu iz južne srpske pokrajine koji prethodnih dana preživljava novu golgotu. Đokovićev potez razvio je debatu, ali on nema dilemu da je napravio pravu stvar. I da je za to imao valjan razlog kao sin čoveka rođenog u južnoj srpskoj pokrajini.

„Nisam političar, niti imam nameru da ulazim u debate. Boli me kao Srbina šta se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Kao javna ličnost, nezavisno od oblasti, osećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i celoj Srbiji. Mislim da mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo, ali bitno je pokazati slogu u ovakvim situacijma. Čujem da je bilo dosta primedbi na društvenim mrežama. Ne znam da li će me neko kazniti ili nešto slično, Ali opet bih to ponovio“, rekao je Novak Đoković.

Vrlo emotivno je Nole pričao o svom potezu.

„Protiv ratova sam i konflikta bilo koje vrste. Naravno da imam saosećanja za sve ljude, ali situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i po povelji Ujedinjenih Nacija, znamo svi za rezoluciju 12/44. Žao mi je što smo u situaciji koja se događa. Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja, najveća bitka se tamo desila, najviše manastira. Mnogo je razloga što sam ovo napisao“, poručio je Novak Đoković.

Upitan je da li ga je neko od organizatora turnira kontaktirao povodom poruke na kameri.

"Niko mi ništa nije rekao i nadam se da neće".

 

Izvor:  mozzartsport.com
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog