Vijesti

Kako je ministar Nešić obmanuo javnost u slučaju profesora Kovića

"Univerzitetskom profesoru Milošu Koviću i advokatu Goranu Petronijeviću iz Beograda ukinuta je zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu, izjavio je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić".

"Na osnovu procjena nadležnih službi, Koviću i Petronijeviću su ukinute zabrane ulaska u BiH", naglasio je ovo Nešić 26.5.2023. godine.

Slušajući ministra Nenada Nešića mnogi će pomisliti da je upravo  "na osnovu procjena nadležnih službi" profesoru Koviću ukinuta zabrana ulaska u BiH.

Međutim da nije tako, govori nam tužba Miloša Kovića protiv Ministarstva sigurnosti BiH, broj predmeta: S1 3 U 043089 22 U,  od 24.04. 2022. godine.

Na osnovu te tužbe sud Bosne i Hercegovine 23.5.2023. godine donosi presudu da se tužba uvažava, a rješenje o zabrani ulaska Miloša Kovića u BiH se poništava.

I to nije sve.

Još jedan dokaz da Nenad Nešić zasluge za ukidanje zabrane ulaska Milošu Koviću u BiH pripisuje isključivo sebi je i njegovo gostovanje u emisiji BHRT-a u kojoj na konstataciju novinara "da su zabrane ulaska u BiH ukinute na njegovu inicijativu", Nešić odgovara; Mogu da kažem da jesam taj koji je bio pokrenuo inicijativu da se ukinu zabrane, ne samo pomenutom dvojcu nego još mnogima koji se nalaze na "zabrani".

Pri tome uopšte ne spomenuvši to da je lično Miloš Ković tužio Ministarstvo sigurnosti BiH zbog zabrane ulaska u BiH, i da je na osnovu toga donesena presuda kojom mu se poništava zabrana ulaska.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog