Kultura

Urlik - Veče savremene poezije po drugi put u Banjaluci

U nedjelju, 6. avgusta od 19 časova u prostoru Funky House kafea, po drugi put u Banjaluci, Urlik udružuje snage za još jednu pjesničku žurku u Banjaluci. Ovog puta predstavljaju pjesnike Fedora Marjanovića, Davida Blatešića, Natašu Bednarčuk, Danijelu Regojević i Matiju Aleksića + DJ Danijela Drobnjaka AKA Twist Plot.

Urlik prvobitno nastaje kao inicijativa Pavla Banjca za kreiranjem savremenijih večeri poezije u Prijedoru. „Nulti“, nezvanični Urlik je održan u aprilu 2022. na klupama u prijedorskom parku, gdje se čitala poezija savremenih, domaćih pjesnika kao i mladih, pjesničkih entuzijasta iz Prijedora. 

Iste godine je održan prvi, zvanični Urlik u saradnji sa gradskom bibliotekom, gdje se Pavlu pridružuje Miloš Puđa kao organizator. Nakon Prijedora, Urlik proširuje mjesto djelovanja i prelazi u Banjaluku, Anđela Piljagić se pridružuje kao organizatorka i zajedno organizuju treći Urlik u Banjaluci.

Pored lokalnih, na pjesničkim večerima su učestvovali i pjesnici iz Srbije – Aleksa Krstić, Vladan Krečković, Stefan Stanojević, Milana Grbić.

 
Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog