Društvo

Tri fotografije iz Srpske za kalendar Svjetske meteorološke organizacije (FOTO)

Svjetska meteorološka organizacija objavila je 75 fotografija koje su ušle u finalni izbor za kalendar za 2024. godinu, među kojima su i tri fotografije iz Republike Srpske - dvije autora Vladimira Tadića, te jedna Boška Hrgića.

Kalendar 2024. promovisaće ljude i zajednice koji se bave klimatskim pitanjima i skreću pažnju na uticaj i zaštitu od sila prirode.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske naveli su da se i ove godine u finalu nalaze dvije fotografije Vladimira Tadića iz Čelinca čije su se fotografije već tri godine zaredom nalazile na kalendaru Svjetske meteorološke organizacije.

Ove godine na fotografijama je prikazao prelijepe prizore planina Visočice i Vlašića.Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda navode da se u užem izboru nalazi i fotografija Boška Hrgića iz Prnjavora na kojima je prikazao olujno nevrijeme iznad Prnjavora.

Kako navode iz Zavoda, može se glasati za 13 pobjedničkih fotografija do 18. septembra na Facebook i flickr nalogu Svjetske meteorološke organizacije.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je između Republike Srpske i FBiH entitetska granica ili administrativna linija?

Rezultati ankete
Blog