Sport

FIFA ukida zabranu takmičenja Rusiji?

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija planira da ukine zabranu Rusiji da učestvuje u međunarodnim takmičenjima, nakon što je Unija evropskih fudbalskih asocijacija (Uefa) ublažila svoj stav prema Rusiji, javila je britanska televizija "Skaj njuz".

U izvještaju se navodi da bi odluka mogla biti donesena kasnije danas na sastanku Savjeta Fife i da bi to moglo da omogući ruskoj reprezentaciji za igrače do 17 godina da učestvuju u Svjetskom prvenstvu u toj kategoriji ukoliko se kvalifikuju.

Pomenuta tačka nije uvrštena na zvanični dnevni red sastanka Savjeta. Fifa i Fudbalski savez Rusije nisu odgovorili na zahtjev Rojtersa za komentar.

Uefa je nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini zabranila ruskoj reprezentaciji i klubovima da učestvuju u takmičenjima u njenoj organizaciji.

Međutim, Uefa je prošle sedmice navela da "djeca ne treba da se kažnjavaju zbog postupaka za koje su isključivo odgovorni odrasli" i da će reprezentacija i klubovi iz Rusije u kategoriji do 17 godina moći da igraju evropska takmičenja tokom ove sezone.

Fudbalski savez Ukrajine pozvao je Uefu da još jednom razmotri odluku i poručio da neće učestvovati u istim takmičenjima sa ruskim timovima.

Engleska, Norveška, Švedska i Danska poručile su da njihovi mladi timovi neće igrati protiv Rusije, uprkos odluci Uefe, prenosi Srna.

 

Izvor: nezavisne.com 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog