Vijesti

Dodik se sastao sa Putinom (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Dva lidera sastala su se u ruskom gradu Kazanj, gdje je Dodik, koji predvodi delegaciju Republike Srpske stigao juče, dok je ruski predsjednik stigao jutros kako bi otvorio "Igre budućnosti".

Mediji iz Republike Srpske prenose da je Putin zahvalio Dodiku na prijateljskoj poziciji Republike Srpske prema Rusiji.

"Dragi predsjedniče, veoma mi je drago što vas vidim i što ćemo učestvovati na otvaranju međunarodnog višesportskog turnira 'Igre budućnosti'. Zahvalni smo vam što ste u korektnim odnosima sa Rusijom i učestvujete u raznim međunarodnim događajima, uključujući i one koji slave pobjedu nad nacizmom. Znamo da situacija u Republici Srpskoj nije jednostavna. Hvala vam što podržavate Rusiju", kazao je Putin, prenosi ATV:

Dodik je uzvratio istim riječima, a ruskog lidera, navode mediji koji prate ovaj događaj, upoznao je sa pritiscima Zapada na Republiku Srpsku, a dodao je i kako Putin razumije situaciju.

Uoči sastanka, Dodik je naglasio da će to biti prilika da se razgovara o aktuelnoj, regionalnoj i globalnoj situaciji u svijetu, te da je privilegija sresti Putina, "šta god rekli na Zapadu".

Dodik je sinoć u Kazanju tokom intervjua za RTRS ponovio da Republika Srpska neće uvoditi sankcije Rusiji.Kako se može vidjeti na fotografijama, pored dva predsjednika, sastanku prisustvuju Dimitri Peskov, portparol Kremlja, Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji kao i Željko Budimir, ministar za visoko obrazovanje i naučnotehnološki razvoj RS.

 

 

Foto: atvbl.rs
Izvor: nezavisne.com 
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog