Svijet

Kod Avdejevke ubijen Sezar Ugarom, vođa francuskih neonacista

Vođa francuskih neonacista Sezar Ugarom, koji se borio na strani ukrajinske vojske, likvidiran je u blizini Avdejevke, objavio je TAS.

"Kod Avdejevke je likvidiran vođa francuskih neonacista Sezar Ugarom, koji je učestvovao u neprijateljstvima na strani ukrajinske vojske", rekli su izvori.

Postoje potvrđeni dokazi o njegovim vezama sa francuskim tajnim službama, naveo je TAS.

Ranije je načelnik Glavne operativne uprave, prvi zamenik načelnika Generalštaba oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj, rekao da vojno osoblje NATO-a, prerušeno u plaćenike, upravlja sistemima PVO, višecevnim raketnim bacačima i taktičkim raketnim sistemima u Ukrajini.

Savetnik šefa Donjecke Narodne Republike (DNR) Igor Kimakovski rekao je da su tokom operacije čišćenja u Avdejevki pronađena tela vojnog osoblja sa američkim i poljskim oznakama.

Član Državne dume Viktor Vodolacki primetio je da su ruske snage pronašle tela stranih plaćenika u oslobođenoj Avdejevki. Identifikovani su kao vojni službenici zemalja NATO-a - Poljske, Nemačke, Francuske i drugih.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je ruska vojska izvela udar visoke preciznosti na mesto privremenog razmeštanja stranih militanata u Harkovu, uglavnom francuskih plaćenika. U napadu je poginulo 60 militanata, a više od 20 je ranjeno. Nakon toga, francuski ambasador u Moskvi Pjer Levi pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova gde mu je rečeno da su vlasti u Parizu krive za smrt francuskih državljana.

 

Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog