Svijet

Brisel: Izbori u Rusiji nisu bili fer i slobodni

Predsjednički izbori u Rusiji ocijenjeni su od strane zvaničnika Evropske unije i evropskih zemalja kao nedemokratski, sprovedeni pod represijom i bez stvarnog izbora.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj rekao je da izbori nisu bili fer i slobodni, već pod represijom i zastrašivanjem, i najavio zajedničku izjavu svih 27 zemalja EU tim povodom, prenosi Rojters.
SAD u vojnom priručniku označile Rusiju kao neprijatelja

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je vršena represija civilnog društva i da nisu poštovani uslovi za demokratske izbore, a sa druge strane pohvalilo je hrabrost "ruskih građana koji su mirno protestovali protiv napada na njihova osnovna politička prava".

Francuska je osudila i održavanje izbora u teritorijama Ukrajine pod ruskom kontrolom i istakla da "ne priznaje i nikad neće priznati održavanje ovih takozvanih izbora", prenosi Tanjug.

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok kazala je da su u Rusiji održani "izbori bez izbora" i dodala da će EU utrti put za nove sankcije protiv Rusije.

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog