Region

Vučić: Svjetske sile će lobirati za rezoluciju o Srebrenici, suprotstavićemo im se snažnije nego što misle

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će najdominantnije svjetske sile lobirati za rezoluciju o Srebrenici u UN, ali da će im se Srbija suprotstaviti snažnije nego što misle.

Vučić je za RTS rekao da je za ljude u Srbiji od presudnog značaja da vlast radi svoj posao, da urade ono što mogu, da se bore.

Ukazuje da izgledi nisu veliki, kao i da Srbi protiv sebe imaju najdominantnije svjetske sile sa Zapada.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, Vučić je rekao da su SAD, Italija, Francuska kosponzori rezolucije.

- Dobili smo zvaničan stav da će lobirati i boriti se za tu rezoluciju, ja sam u istom razgovoru odgovorio da nisam očekivao drugačije. Kakvog junaka imate protiv sebe i moraćete da se borite, pošto i mi mislimo da se borimo - rekao je Vučić, ali i dodao da je metaforički rekao "junaka", ali da Srbiju i smatra junakom.

- Suprotstavićemo se snažnije nego što misle - istakao je Vučić.

Vučić kaže da će se rezolucijom o Srebrenici otvoriti Pandorina kutija.

- Rusi kažu da će onda svake godine da podnose rezolucije o ubijanju, a riječ je o 20 miliona ljudi. A gdje su Јermeni, jer i Turska je jedna od zemalja koja je inicirala to. Ako je to civilizacijska vrijednost, onda će ih biti puno - naglasio je predsjednik Srbije.

Vučić kaže da NATO zemlje nikada ne bi mogle da pobijede Srbiju u Ujedinjenim nacijama dok se ne ujedine sa islamskim zemljama.

- Dobar dio islamskih zemalja, koje inače ne bi glasale protiv nas, sada će glasati. A jedna mala slobodarska zemlja je o svim zločinima, pa i onima u Srebrenici govorila, i položila cvijet, a niko nikada nije došao u Bratunac - rekao je Vučić.

Govoreći o glasanju u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope o zahtjevu Prištine za prijem u tu organizaciju, predsednik Srbije kaže da se to predstavlja kao normalan slijed.

- Što se Savjeta Evrope tiče tamo nam sada kažu da je to normalan proces i da tako piše, pa piše i da treba da se formira ZSO, pa ste to zaboravili - kaže Vučić.

On kaže da je poslato mnogo papira i mnogo objašnjenja na razne adrese i da će nastaviti to da čine.

- Dobio sam zbog toga puno poziva, sada žele da promijene pristup, žele kompromis, ali oko nekih stvari nema kompromisa - rekao je Vučić.

 

Izvor: rts.rs

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog