Svijet

Poslanica Bundestaga: Nikada u istoriji SE nije primljena međunarodno nepriznata država

Poslanik Bundestaga Žaklin Nastić smatra da je preopruka Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope da samoporglašeno Kosovo bude član Savjeta Evrope ogromna greška koja ne doprinosi stabilizaciji zapadnog Balkana, jer se nikada u istoriji nije desilo da u ovu orgnaizaciju bude primljena neka međunarodno nepriznata zemlja.

"Priština i Aljbin Kurti gaze manjinska prava na Kosovu i Metohiji i nisu primijenili ništa iz Briselskog sporazuma iz 2013. godine. Priština godinama sistematski sprovodi zastrašivanje i diskriminaciju Srba. Represija i policijsko nasilje kosovsko-albanskih policijskih snaga nad Srbima i Romima su svakodnevnica", napisla je Nastićeva na društevnoj mreži "Instagram" koja je član nove partije u NJemačkoj Sara Vagenkneht - "Za razum i pravdu".

Ona je naglasila da primanjem Kosmeta u Savjet Evrope, zapadne vrijednosti nagrađuju vještački stvorenu državu i time usporavju dijalog Beograda i Prištine.

Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope saopštila je sinoć da se uz preporuku da se takozvanom Kosovu odobri da postane član Savjeta Evrope odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, među kojima bi formiranje zajednice srpskih opština trebalo da bude kao postpristupna obaveza.

 

Foto: Bundestag/Olaf Krostitz 
Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog