Region

Milanović: Hrvatska na protivustavan način bila kosponzor rezolucije

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da je Hrvatska na protivustavan način bila kosponzor rezolucije o Srebrenici, jer je proces odrađen njemu iza leđa.

 - To su odluke koje se ne smiju po Ustavu donositi bez predsjednika Hrvatske. To je protivustavno ponašanje, a /premijer Andrej/ Plenković to radi jer za njega još nema posljedica - rekao je Milanović novinarima.

On je naveo da hrvatska diplomatija mogla tako da učestvuje u promociji kao izvorni autor inicijative o tome da se ne prizna Holokaust.

- To je ozbiljna tema za još ozbiljniji razgovor i sastanak. Pisao sam Plenkoviću danas, on će to vjerovatno poreći i neće odgovoriti - rekao je Milanović.

Generalna skupština UN usvojila je prekjuče antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države, 87 je bilo protiv i uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale.

Ovu rezoluciju, koja je inicirana bez odluke Predsjedništva BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.

 

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Izvor: srna.rs
Blog