Banja Luka

Бањалука слави своју крсну славу - Спасовдан

У Саборном храму Христа Спаситеља биће служена Света архијерејска литургија, а по завршетку славског обреда биће уприличена и Спасовданска литија.

Одјељење за саобраћај и путеве Градске управе обавјештава грађане да ће због обиљежавања Спасовдана – славе града Бањалукa, доћи до обуставе саобраћаја у улици Краља Петра I Карађорђевића, на дијелу од Алеје Светог Саве до улице Марије Бурсаћ, због одржавања манифестације „Спасовдански дани“.

Данас, 13. јуна обустава ће бити на снази од 10.30 до 12 часова и од 18.30 до 21 час, а сутра

14. јуна од 18.45 до 21 час.

- За вријеме трајања обуставе саобраћаја на линијама јавног превоза путника које саобраћају улицом Краља Петра I Карађорђевића, дио од Алеје Светог Саве до Булевара цара Душана, биће извршено преусмјеравање аутобуса из смјера сјевера из улице Краља Петра I Карађорђевића десно улицама Вука Караџића, Ранка Шипке, лијево на транзит до кружног тока, Булеваром цара Душана и даље регистрованом трасом, а у супротном смјеру аутобуси саобраћају регистрованом трасом, односно улицама Книнска, Видовданска и даље постојећом трасом - кажу у Градској управи.

За вријеме трајања обуставе саобраћаја регулисање и преусмјеравање саобраћаја вршиће се на прописан начин од стране припадника службених лица Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Поред Бањалуке и Београд ће свечано обиљежити градску славу Спасовдан.

 

Извор: rtrs.tv 
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog