Svijet

Медведев: Авганистаном не требају управљати стране трупе

ЛОНДОН - Русија ће помоћи у међународним напорима за стабилизацију Авганистана, али вјерује да том земљом не треба да владају стране снаге, изјавио је данас руски предсједник Дмитриј Медведев у интервјуу Би-Би-Сију.

Медведев је рекао да очекује да ће током састанка са америчким колегом Бараком Обамом у Лондону сљедеће седмице разговарати о ракетној одбрани и иранском нуклеарном програму.

Обама је представио нову стратегију у Авганистану, с циљем да се скрши отппор милитаната из Ал каиде у тој земљи и у сусједном Пакистану.

"Вјерујем да данас и даље постоји велики број пријетњи и, у том смислу, ми смо спремни да учествујемо у напорима чији је циљ да се ствари доведу у ред и спријече терористички напади", рекао је Медведев.

Он је додао да, са друге стране, вјерује да, прије или касније, у Авганистану мора бити успостављен нормалан политички систем.

"Немогуће је владати Авганистаном уз помоћ НАТО. Немогуће је владати Авганистаном из иностранства. Авганистан треба сам да пронађе свој пут ка демократији", рекао је руски предсједник.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog