Republika Srpska

Све мање туриста у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори тренутно борави 5.060 туриста, што је за 16 одсто мање у односу на исти прошлогодишњи период, саопштено је из црногорског Министарства туризма и заштите животне средине.


Према ранијим процјенама овог министарства, Црну Гору ће ове године посјетити око 1,1 милион туриста, што је на нивоу прошле године.

Очекује се да ће туристи ове године остварити 7,7 милиона ноћења, упркос глобалној економској кризи.

Да би ови планови икако били отварени, авионом "Монтенегро ерлајнса" из Париза је на подгорички Аеродром допутовала прва група од 93 туриста из Француске, чиме је обиљежен почетак сарадње црногорске националне авио-компаније и француских тур-оператора.

Овим је на својеврстан начин обиљежен и почетак овогодишње туристичке сезоне у Петровцу, у чијем су хотелу "Палас" одсјели француски туристи.

"То је истовремено и увод у нову туристичку сезону, у којој ће 'Монтенегро ерлајнс' имати три редовна лета седмично из Париза до средине јуна, када ће се увести и четврти редовни лет из главног града Француске", саопштио је директор представништва "Монтенегро ерлајнса" у Паризу Рајко Ускоковић приликом дочека на подгоричком Аеродрому.

Он је подсјетио да је до краја ове године национална авио-компанија планирала 152 лета из Париза, којима ће превести више од 14 000 путника, што ће бити нови рекорд на тој релацији.
Црна Гора, као једина непокорена српска држава за вријеме турског земана, одвојила се од Србије и остатка српства, из истих разлога као што су велике силе својевремено одвојили Кувајт од Ирака. Само што је у овом случају новчана мотивација било море, а не велика налазишта нафте, концентрисана на уској територији.

Но, економска криза утиче и на морска добра, колико и на цијену нафте.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog