Kultura

Васкршњи концерт Биг бенда РТС и Биљане Крстић

У склопу активности Џезлук (Jazzlook) Бања Лука џез фестивала, 19. априла у Дјечијем позоришту у Бањој Луци, одржаће се велики Васкршњи концерт Биг бенда Радио-телевизије Србије у пратњи Биљане Крстић, с почетком у 20:30 часова.


Најављени концерт је први у низу, а сваки мјесец бањалучка публика ће имати прилику да ужива у концерту етно и џез звука, који ће изводити свјетски признати музичари.

Публика је имала прилику послушати Биг бенд РТС на прошлогодишњем Џезлук Бања Лука Џез фестивалу, са Бисером Велетанић. Овога пута су са посебним репертоаром, у пратњи једне од најзвучнијих имена етно сцене Србије, Биљаном Крстић. Биг бенд РТС, у свом постојању више од шест деценија, наступао је са култним домаћим и иностраним музичарима, те постао радо виђен гост широм свијета.

Свршени студент Факултета музичких уметности у Београду, Биљана Крстић, његује традиционалну музику Косова и Метохије, јужне Србије, Влашке области, Румуније и Бугарске, а одржала је преко 170 концерата.

Улазнице по цијени од 20 КМ, могу се купити у просторијама Џезлук Бања Лука џез фестивала, Веселина Маслеше 3/III (трећни спрат робне куће Кастел), већ од понедјељка 13. априла.

Читав пројекат организовања концерата једном на мјесец, због глобалне економске кризе, скромно подржан је од стране Града Бањалуке током читаве године, медијски покровитељи су Блиц и Радио-телевизија Републике Српске, а пријатељи М:тел, Еуролине травел, Дјечије позориште и Хипо-Алпе-Адриа банка.

Фронтал.РС такође поздравља одржавање овог концерта, како због избора извођача, тако и чињеницом да је то један од ријетких плаката озбиљне и мејнстрим музичке сцене, а који је направљен на ћирилици.

Надамо се да то није узроковано искључиво традиционалним поривом, тј. чињеницом да се концерт одржава и насловљава по Васкрсу, те да ће нас Џезлук обрадовати са још неколико овако оригиналних потеза.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Koliko puta sedmično imate ručak sa mesom?

Rezultati ankete
Blog