Kultura

Резултати анкете поводом доласка Ленија Кревица у РС

На узорку од 423 гласа, са индивидуалних ИП адреса, а на анкетно питање "Треба ли Влада РС финансирати концерт Ленија Кревица у Бањој Луци?", читаоци Фронтал.РС су пружили сљедеће одговоре, односно резултате:


Наравно: 22,14% (89)
Са одређеном сумом: 15.17% (61)
Шта вам пада напамет: 62.69% (252)

Овакви резултати, ипак, показују неопходност постојања "Савјета за културу", или било каквог другог тијела, које би доносило одлуке око којих је јавност на овај начин подијељена. У главне замјерке Влади РС, спадало би то што још није направљена таква клима, односно тржишни механизми у шоубизнису, да било који организатор 2009. године може самостално и озбиљно радити свој посао, већ у односу на оно што тржиште жели.

Без обзира што је Влада РС већ донијела одлуку о овом питању, Фронтал.РС је свеједно оставио анкетна питања још једно извјесно вријеме (да би узорак био што репрезентативнији), као што и објављује налазе анкете. Било то популарно или не.

Драго нам је што су наши читаоци, који су се залагали за березервни долазак Ленија Кревица, добили оно што су тражили. Такође, и да је сума од 200.000 КМ, коју даје Влада РС, те 100.000 КМ од стране Града Бања Лука, у оквирима "одређене суме", за коју су се опредјелили гласачи на друго анкетно питање.

Оним читаоцима који су били против буџетске помоћи овом концерту, а њих је нажалост већина, остаје да уколико доцније ипак не пронађу нешто добро у овом дешавању, могу за утјеху имати то, што ће Фронтал.РС објављивати све ставове поводом овог питања.

На крају, желимо агенцији "Фронт стејџ" да све протекне како треба, и да се Бања Лука у друштву других свјетских престоница, не обрука степеном организације. Када је одлука донешена, надамо се да ће им у остварењу помоћи што више субјеката, па чак и они који су били против оваквог исхода.

Фронтал.РС ће свакако дати свој допринос.

Ми ћемо и за сљедеће анкетно питање, као и за све остало у нашој свакодневици, увијек давати тачну информацију. Понављамо: Било то популарно или не.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog