Republika Srpska

Додик: Није Делта крива

БАЊАЛУКА, 22. АПРИЛА (СРНА) - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик најавио да ће сутра разговарати са представницима конзорцијума "Делта-Зекстра" у вези са даљим током приватизације бањалучке Робне куће "Боска".


Додик је рекао да је јуче телефоном разговарао са представницима београдског конзорцијума и да сутра очекује долазак њихове делегације у Бањалуку.

"Наш приоритет су радници "Боске" и они имају алтернативу која подразумијева ранији договор са Владом РС. Можда то није најбоље рјешење за раднике, али им омогућава да ријеше своје проблеме који се односе на претходна примања и повезивање радног стажа", истакао је Додик.

Премијер РС је рекао да је непотребно стварати било какву негативну климу због недоласка представника конзорцијума на заказани састанак у Бањалуку, јер је економска криза, која је захватила читав свијет, створила слабију могућност за добијање финансијских средстава од банака.

"У том проблему је и "Делта-Зекстра", јер они имају велико пословање, али је промет у трговини смањен за неколико десетина процената", изјавио је Додик новинарима у Бањалуци.

У читавој причи, каже Додик, није проблем конзорцијум "Делта-Зекстра" већ чињеница да је у претходном периоду продат доњи дио "Боске" који је најпродуктивнији, па представници "Делте" покушавају постићи договор са њиховим власницима.

Додик је рекао да није упознат са информацијама које су се појавиле у медијима да је "Влада РС опростила дуг `Делта-Зекстри` од 4,5 милиона КМ који се односи на приватизацију сарајевског `Ослобођења`".

"Нисам уопште упознат са детаљима о том питању, али у оквиру општих процеса стабилизације привреде то није једини примјер. `Делта` је накнадно купила бивше предузеће `Ослобођење` од претходног приватизационог власника и на тим реалцијама су остале некакве обавезе", истакао је Додик.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog