Politika

Марјанац и Симић са "замјенске клупе" у Савјет министара

БАЊАЛУКА - Живко Марјанац из Социјалистичке партије Републике Српске и Младен Симић из Демократског народног савеза, требало би да буду именовани на мјеста смијењених кадрове ПДП у Савјету министара БиХ.


Марјанац би требало да буде именован на мјесто замјеника министра одбране БиХ, са којег је смијењен Игор Црнадак, а Симић на мјесто замјеника министра саобраћаја и веза БиХ, на којем је до сада био Веселин Пољашевић.

Потпредсједник ПДП, Бранислав Бореновић, рекао је да је за ову странкку прича о смјени њихових кадрова на руководећим мјестима завршена, те да је, како је рекао, погрешна теза да је ПДП искључиво због функција био на власти.

"Не знам шта ПДП још треба да уради како бисмо показали јавности да више нисмо у позицији и да нема коалиције са СНСД. Наши људи послали су захтјев за разрјешење са руководећих позиција и не знам ко то има толико интересантан, као ни гдје су ти силни кадрови ПДП који су још на власти", рекао је Бореновић.

Он тврди да је Влада РС, на захтјев ПДП, на руководеће функције именовала само шест људи који више и не обављају те функције.

Генерални секретар СНСД, Рајко Васић, рекао је да има толико ПДП-оваца који су на власт дошли захваљујући коалицији и да је смијешна тврдња да су била само шесторица.

"СНСД не прави спискове ПДП-оваца који су на власт дошли захваљујући коалицији, они ће сами отићи из странке или се дистанцирати од политике ове странке", рекао је Васић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog