Republika Srpska

Пољопривредници преузели ђубриво и нафту

ЗВОРНИК- На подручју општине Зворник бонове за регресирано гориво до сада је преузело око 90 одсто пољопривредника, док је ђубриво преузело нешто више од 50 одсто, рекао је вршилац дужности начелника општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Милан Цвјетиновић.


Рекавши да је за 550 пољопривредника стигло око 130 тона регресиране нафте и 290 тона ђубрива, Цвјетиновић је оцијенио да нема мјеста за сумњу да су пољопривредници користили нафту у друге сврхе, јер су нафту преузимали знатно више него ђубриво.

"Разлог што је мање пољопривредника преузело ђубриво лежи и у чињеници да је један број њих прије расподјеле регресираног ђубрива, већ купио ђубриво у Србији што због врсте ђубрива, што због цијене која је у слободној продаји била повољнија него код нас", рекао је Цвјетиновић.

Он је навео да су пољопривредници тај посао обавили већ у марту, не чекајући регресирано ђубриво.

"Они нису навикли да дугују, па су нас неки питали могу ли одмах да дају пшеницу и кукуруз. Такође, регрес је ове године био за планиране површине, а претходних година за већ засијане, па како један број њих није ни засијао планирано, нису ни преузели свој регрес", сматра Цвјетиновић.

На пунктовима гдје се дијели нафта за зворничке и пољопривреднике са општине Осмаци, преузето је 128.220 литара нафте, а још око 13.000 литара није, док је ђубриво преузело 273 пољопривредника или око 150 тона.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog