Republika Srpska

Марко Павић: Подижемо цементару у Приједору

ПРИЈЕДОР - Приједор ће изградњом Фабрике цемента постати индустријски центар Српске, јер ће се запослити око 600 радника, порашће индустријска производња и извоз, рекао је начелник општине Приједор Марко Павић. Павић је додао да се очекују и индиректни ефекти рада цементаре - упошљавање знатнијих капацитета жељезнице, друмског превоза, грађевинарства и других дјелатности.


Он је рекао да су повољан амбијент и клима за привлачење инвеститора нешто на чему Приједор ради већ дуже вријеме и да ће у изградњу цементаре компанија "AРИКAМ" из Мадрида инвестирати 192 милиона евра, што ће уједно бити и највећа страна инвестиција на подручју ове општине, а послије енергетског сектора и једна од већих и у Републици Српској.

"Нови мандат почињемо у вријеме кризе у свијету, када се предвиђа пад индустријске производње. Сматрам да бисмо уз најављену помоћ Владе РС могли прескочити ове негативне услове за рад и надам се да ћемо реализовати инвестиције", истакао је Павић.

Он је, осврћући се на рестриктивне мјере, рекао да су оне конкретне и да треба да заживе у пракси, односно да доведу до 3,3 милиона КМ уштеде у буџету.

"У оквиру подстицајних мјера обучићемо сто младих људи, ученика за приватни бизнис, а запослићемо и сто радника путем разних пројеката. Усвојеним мјерама нећемо задирати у образовање и подстицајне програме, као и програме здравствене и социјалне заштите", нагласио је Павић.

Он је рекао да ће општина Приједор у наредних пет година сигурно изгледати другачије него сада.

"Готово је извјесно да ћемо имати довољно питке воде, да ће Приједор постати универзитетски град, да ћемо коначно имати свој базен и бити богатији за неколико значајнијих привредних субјеката", нагласио је Павић и додао да ће основна преокупација општинске администрације у наредном периоду бити запошљавање.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog