Sport

Српска кошарка: поново измјене бодовања

БЕОГРАД - Партизан ће кошаркашку Евролигу играти наредне двије године, а ко ће бити српски представник у сезони 2011/12 биће познато на крају претходне. Ово је епилог састанка између извршног директора Евролиге Ђордија Бертомеуа и представника Партизана, Хемофарма, Црвене звезде и ФМП Железника.


 На састанку је договорено да српски учесник Евролиге у сезони 2011/2012 буде тим који сакупи највише бодова у три такмичења (Домаћа лига, домаћи Куп и НЛБ лига). Такође, систем бодовања је промијењен. 20 одсто бодова носиће учешће у европском купу, а по 40 процената домаћа и НЛБ лига.

То значи да ће се значај домаћег првенства и НЛБ лиге изјеначити што је био и циљ председника српског савеза Драгана Капичића.

Овај систем свакако најмање одговара српском шампиону Партизану који је према претходном приједлогу, по коме су се узимали бодови из претходне три сезоне, имао загарантовано учешће у најјачем европском такмичењу још најмање три године.

Састанак су пре његовог окончања напустили представници Партизана Предраг Даниловић, Душко Вујошевић и Данко Ђунић.

"Задовољни смо и десило се оно што смо најављивали - дошло је до промена. Постигли смо сагласност и клубови и господин Бертомеу. Спортски резултат имаће приоритет", изјавио је одмах након састанка Генерални менаџер Црвене звезде Милан Опачић.

Српска кошарка је доживјела још једну бламажу, јер је тројац Црвена Звезда, Хемофарм и ФМП, гледајући само сопствене интересе, преиначили правила која су донесена на њихову иницијативу. Фронтал.РС је о томе раније писао у овом тексту.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog