Sport

Млада Србијa неријешено са Италијом

ХЕЛНСИКИ - Млада фудбалска репрезентација Србије одиграла је неријешено 0:0 са Италијом у првом колу Европског првенства у Шведској.


Најбољу прилику на мечу имао је Гојко Качар у 73. минуту, када је полумаказицама погодио стативу. Непун минут раније Томовићев шут са 4м одбранио је Консиљи. Са друге стране, Ђовинко је пропустио велику прилику за Италијане пошто је неспретно реаговао када се нашао сам пред голманом Бркићем у 64. минуту. Србија у другом колу игра са Бјелорусијом, у петак у 18.15.

Прву прилику имала је Србија у 12. минуту. Немања Матић је предриблао двојицу противничких фудбалера и центрирао, утрчао је Качар и шутирао преко гола са 15-ак метара.

Италијани су имали благу иницијативу, али углавном су претили ударцима из даљине - Ћигарини је у 24. минуту шутирао са 30-ак метара, а лопта је завршила неколико метара поред гола. Сличан епилог имао је и Балотелијев шут неколико минута касније.

Ипак, нападач Интера имао је најбољу прилику у првом делу игре. Прошао је по десној страни, ушао у казнени простор, Петковић је био испред њега и повлачио се, а Балотелијев ударац одбранио је Бркић.
Друго полувријеме српска селекција почиње знатно боље, иако није било изгледних прилика. Тошић се разиграо, Србија је држала више лопту у ногама и игра је деловала течније.

Најбољу шансу за Италијане на мечу пропустио је Ђовинко у 64. минуту. Српска одбрана је катастрофално поставила офсајд-замку, Ђовинко је био сам пред Бркићем, али је после не баш најбољег пријема лопте траљаво шутирао право у нашег голмана.

У 73. минуту Србија је за само минут имала две најбоље прилике на цијелом сусрету. Прво је после корнера Томовић са 4м неометан шутирао, а голман Консиљи је одбранио. Тридесетак секунди после тога Тошић је центрирао, а Качар акробатским потезом полумаказицама погодио стативу.

Качар је незаустављиво хитао ка голу у 82. минуту и оборен је на око 30м до гола. Тошић је добро шутирао, а лопта је завршила мало поред гола.

У 85. минуту повредио се Немања Матић, који је био врло расположен за игру и неколико пута је дриблинзима задао велике проблеме одбрани ривала. Умjесто њега је ушао Немања Томић.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog