Sport

Шпанијa у полуфиналу Купa конфедерација

ЈУЖНА АФРИКА - Фудбалска репрезентација Шпаније забиљежила је и другу побједу на Купу конфедерација у Јужној Африци и пласирала се у полуфинале такмичења.


Екипа европског првака савладала је селекцију Ирака резултатом 1:0 у другом колу групе А, а једини стрелац на мечу био је Давид Виља у 55. минуту. У истој групи у сриједу увече састају се домаћин Јужна Африка и Нови Зеланд.

Прваци Европе имали су неупоредиво тежи задатак него у првом колу, када су савладали Нови Зеланд резултатом 5:0, али су ипак стигли до максимална три бода захваљујући поготку Виље.

Азијски шампион је већ у деветом минуту припријетио Дел Боскеовом тиму када је Абдул Захра искористио грешку Пикеа и упутио лопту ка голу, али је Касиљас био сигуран. Шпанци су се убрзо консолидовали, а актери одличне акције били су Фернандо Торес и Ћави.

Виља је имао неколико добрих прилика и прије него што је постигао погодак. Сјајни нападач постигао је гол у десетом минуту другог полувремена. Санти Казорла додао је лопту Капдевили који са лијеве стране убацио лопту у шеснаестерац, а Виља главом послао у мрежу.

После двије побједе у прва два кола, Шпанија је осигурала пласман у полуфинале Купа конфедерација, без обзира на исход утакмице трећег кола са Јужнoм Африком.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog