Sport

Београд: Затворена 25. љетња Универзијада

БЕОГРАД - Церемонијом у Београдској арени затворена је 25. љетња Универзијада, на којој су учествовали спортисти из 145 земаља свијета.


Универзијаду је синоћ званично затворио предсједник Међународне универзитетске спортске федерације (ФИСУ) Џорџ Килијан који је захвалио спортистима, члановима делегација, организационог комитета и волонтерима за организацију успјешних игара.

Килијан је рекао да без помоћи хиљаде волонтера на Универзијади не би било могуће опстати.
"Они су били срце и душа ових игара", рекао је Килијан.

Он је поручио да универзитетски спорт изнова показује свој потенцијал да споји студенте спортисте у духу поштовања, фер плеја и разумијевања.

Комесар Европске уније за образовање Јан Фигел честитао је свим учесницима игара, посебно онима који су освојили медаље и организационом комитету који је обавио изузетан посао.

"Имате пуно разлога за славље и можете бити задовољни оним што сте постигли", рекао је Фигел и додао да је сигуран да ће сви учесници Универзијаде из предивног Београда отићи са незаборавним успоменама.

Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да је поносан што је градоначелник града који је био сјајан домаћин свим учесницима Универзијаде.

"Ово је за Београд и Београђане било незаборавно искуство. Показали смо одлучност, одговорност и спремност да сви заједно организујемо највећу спортску манифестацију ове године у свету", поручио је Ђилас.

Ђилас је захвалио такмичарима који су показали како се бори за боје својих земаља и изразио увјерење да ће им вријеме проведено у Београду остати у најљепшој успомени и да ће бити најбољи амбасадори који ће пренијети праву слику о Београду и Србији.

На крају церемоније спуштена је застава ФИСУ и угашен универзитетски пламен испред Београдске арене.

Ђилас је заставу вратио Килијану који ју је предао Ванг Донгу вршиоцу дужности градоначелника кинеског Шенџена, домаћина наредне љетње Универзијаде 2011. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog