Politika

Братић: Тужићу Еуроблиц због трактора

БАЊА ЛУКА - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Радивоје Братић рекао је данас да Министарство није одговорно што пољопривредници, којима су јавно уручени кључеви трактора Индустрије машина и трактора (ИМТ) Нови Београд, нису добили ове пољопривредне машине и што су одмах након свечаности морали вратити кључеве заступнику ове фирме.


Братић је најавио приватну тужбу против дневних новина "Еуроблиц" које су, својим текстовима објављеним 16. и 17. јула, како је рекао, "бациле љагу на његово име".

"Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Влада РС урадили су све планираном динамиком. Проблем је што ИМТ и њихови дилери нису завршили потребне техничке детаље", Братић демантује писање "Еуроблица".

Братић је истакао да Министарство наставља са субвенционисањем куповине ових трактора.

Према његовим ријечима, основна цијена најјефтијег трактора из ове понуде износи 11.500 КМ, без ПДВ, трошкова превоза и царинског евидентирања.

Потпредсједник Владе Србије, Млађан Динкић, и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Радивоје Братић уручили су на основу раније закљученог споразума влада РС и Србије о субвенцинираним цијенама, у уторак 14. јула у Кобатовцима код Лакташа, кључеве за 20 трактора фабрике ИМТ из Новог Београда заинтересованим пољопривредним произвођачима.

У текстовима објављеним у "Еуроблицу" наводи се да су, "након што су искључене камере, а делегације влада РС и Србије отишле, фармери морали да врате уручене кључеве и документацију, а тракторе ће, као им је речено добити у септембру".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog