Sport

Звезда у финишу сломила Рудар

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу Европе пошто су у реванш мечу у Београду савладали словеначки Рудар са 4:0.


Звезда је славила и прије седам дана у Велењу резултатом 1:0, па су Београђјани тријумфовали укупним резултатом 5:0. Стријелци за 'црвено беле', пред 21.600 гледалаца на Маракани, били су Богдановић у 37, Јефтић у 74. и 90. и Каду 84. минуту.

Доминација домаћих напокон се исплатила када је мрежу погодио Владимир Богдановић, слободим ударцем у 37. минуту.

Словеначка екипа први прави ударац ка голу Црвене звезде упутила је у 56. минуту, али је Мешић био непрецизан.

Промјене резултата није било све до 74. минута, када Звезда успијева да удвостручи предност преко Александра Јефтића и тако практично ријеши питање побједника у овом мечу и пласмана у наредно коло квалификација за Лигу Европе.

У 84. минуту Каду је феноменално упослио Јевтића на неких 10 метара, чији ударац брани Савић, али се лопта враћа нападачу Звезде, који се несебичном асистенцијом реванширао Кдуу, још једном дебитанту, који веома прецизним ударцем тресе мрежу Рудара, 3:0 за Звезду.

То није било све пошто је Јевтић свој деби на Маракани крунисао и другим поготком.Био је то сјајан ударац из прве са 10 метара, након одличне асистенције Нинкова.

Звезда ће у трећем колу УЕФА Лиге Европе играти против Динама из Тбилисија 30. јула у гостима и 6. августа код куће.

Први меч игра се у Грузији, док је реваш на програму седам дана касније у Београду.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog