Društvo

Водоводу дугују Лакташи, Челинац, КБЦ и Универзитетски кампус

БАЊА ЛУКА - Бањолучки "Водовод" производи довољну количину воде за све потрошаче, а вода је хигијенски исправна, што се свакодневно провјерава, потврдила је портпарол бањолучког "Водовода" Анђелка Вилендечић.


Она је истакла да и у случају већих температура, неће доћи до рестрикција.

"Ако се у наредном периоду задрже овако високе температуре, може се очекивати да ће се потрошња воде знатно повећати. За сада воде има довољно и за већу потрошњу, тако да нема потребе за апелом грађанима, али сву потрошену воду неко треба платити", рекла је Вилендечићева.

Она је истакла да је тренутна укупна цијена воде са ПДВ-ом, канализацијом и водним доприносом 0,80 КМ по метром кубном, истичући да је ова цијена из фебруара 2007. године.

"Просјечна потрошња воде у јулу до сада износи 918 литара у секунду воде, што потврђује да је потрошња воде порасла за 38 литара у секунди, ако се у обзир узме да је за јун забиљежена потрошња од 880 литара у секунди", појаснила је Вилендечићева.

Према ријечима Вилендечићеве, сва изворишта и стара Фабрика воде производе око 1100 литара воде у секунду, нагласивши да се у производњу у случају веће потрошње воде, може укључити нови дио Фабрике воде.

Она је истакла да је текућа наплата релативно добра и да је "Водовод" задовољан њоме, истичући да проблем предстваљају стара дуговања.

Вилендечићева је навела да укупна дуговања према "Водоводу" износе око 14 милиона КМ од чега се више од пола дуговања налази на суду, нагласивши да су привредни субјекти највећи дужници.

Према ријечима Вилендечићеве, највећи дужници су општине Челинац и Лакташи, Клинички центар Бања Лука и Универзитетски кампус.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog