Društvo

Шутановац: Ми смо лидери војног здравства у региону

БЕОГРАД - Министар одбране Србије, Драган Шутановац, рекао је да је Санитетска служба Војске Србије један од ослонаца здравственог система, али и међу лидерима војног здравства у региону.


Поводом обиљежавања Дана Санитетске службе Војске Србије, Шутановац је нагласио да је та служба и велики партнер најзначајних свјетских здравствених центара, што се мора искористити у остваривању српских циљева у процесу даљих европских интеграција.

Начелник Санитетске службе Војске Србије бригадни генерал Вељко Тодоровић подсјетио је на пригодној свечаности у Дому гарде на Топчидеру да је 30. јуна 1839. године указом први пут регуларно постављен начелник санитетске службе у главном штабу Војске Србије, док је пет година касније формирана главна војна болница, чију традицију и дјелатност данас наставља Војномедицинска академије (ВМА).

Говорећи о оствареним резултатима у посљедњих годину дана, Тодоровић је рекао да су створени услови да, не само ВМА, већ и војне болнице у Нишу и Новом Саду учествују у лијечењу цивилних осигураника, док у мјестима гдје не постоје војне амбуланте, војне осигуранике лијече установе цивилне заштите.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog