Svijet

Сиднеј: Преко радија признала да је силована

СИДНЕЈ - Аустралијска полиција и радници службе за дјечију заштиту покренули су истрагу поводом случаја дјевојчице која је током емисије на радио станици била повезана на детектор лажи и признала да је била жртва силовања.


Четрнаестогодишња дјевојчица се током емисије расплакала након што је њена мајка, која ју је и пријавила за учешће у емисији, почела да врши притисак на њу да одговори на питање да ли је била сексуално активна иако је знала да је дијете било жртва напада.

"Већ сам ти све рекла везано за ту причу и не гледај ме и не осмјехуј се јер није смјешно. Силована сам када сам имала 12 година", рекла је дјевојчица.

Водитељка Кајли Сендилендс на то је одговорила питањем: "Добро, а да ли ти је то једино сексуално искуство које си имала?" што је изазвало лавину критика путем интернета и телефонских позива у радио станицу у Сиднеју са захтјевом да она и њена колегиница Џеки О дају отказ или да буду отпуштене са посла.

Психолози, радијски и телевизијски емитери и кризне групе за помоћ дјеци и жртвама силовања критиковали су емисију као непоштену, безосјећајну и дегутантну.

Званичник из аустралијске државе Нови Јужни Велс Линда Барни рекла је да је била "згађена" када је чула емисију и затражила је од полиције и службе за дјечију заштиту да покрену истрагу поводом овог случаја.

Према њеним ријечима, небитно је да ли је дијете силовано или је већ и само испитивање 14-годишње дјевојчице о сексу непристојно.

Барни је поставила и питање о улози мајке у цијелој ситуацији, јер је имала и моралну обавезу према свом дјетету.

Водитељка Сендилендс, која је такође и судија у телевизијском реалити шоу "Аустралијски идол" и чувена је по својим коментарима, одговорила је на критике изјавама да није ништа знала о дјевојчициној прошлости и упутила је извињење дјевојчици и свима осталима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog