Društvo

Мање се краду кола у РС ове године

БАЊА ЛУКА - На подручју Републике Српске у првих шест мјесеци ове године пријављено је 139 крађа моторних возила, што је за 23,6 одсто мање него у истом периоду прошле године, када су регистроване 182, изјавила је Срни портпарол Министарства унутрашњих послова РС, Мирна Шоја.


"На подручју Бање Луке украдено је 62, Добоја 30, Бијељине 25, Требиња 17 а Источног Сарајева пет моторних возила", прецизирала је Шоја.

Она је навела да су припадници МУП РС пронашли 76 возила украдених у РС, 46 украдних у Федерацији БиХ, од којих је већина нађена на подручју Источног Сарајева, а откривено је и 36 возила по потјерницама Интерпола.

"Полиција РС открила је 15 лажних пријава крађа моторних возила, те 11 кривичних дјела изнуда у вези са крађама ових возила", рекла је Шоја.

Према њеним ријечима, највише се краду "фолксвагенова" возила, углавном "голф" и "пасат", слиједе "ауди", "шкода", "мерцедес", а нешто мање и "заставе".

"Проведена је и оперативна акција на цијелом подручју РС, с циљем да се контролама аутоотпада, открију ова кривична дјела, пронађу украдени аутомобили и заустави ова криминална дјелатност", напоменула је Шоја и додала да је циљ пресјећи спрегу са криминалним групама које краду возила, испоручују их аутоотпадима, гдје се растављају и продају у дијеловима.

Она је истакла да су ове активности одговарајуће резултате показале на подручју Бање Луке, Бијељине и дијелом Добоја, гдје су на појединим аутоотпадима пронађени дијелови неколико десетина украдених аутомобила, а власници су пријављени тужилаштву.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog