Društvo

Умјесто Абу Хамзе нађена минско-експлозивна средства

БАЊА ЛУКА - Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске на подручју општине Власеница претресли су двије локације у власништву Бошњака због сумње да се ту скрива одбјегли робијаш Абу Хамза, потврдила је Срни Тијана Савић, портпарол директора полиције РС.


"Полиција МУП РС током јучерашње претраге двије локације на имањима Бошњака у Власеници није пронашла Абу Хамзу, али је открила одређену количину минско-експлозивних средстава", прецизирала је Савићева.

Она је акција покренута након што је од МУП Федерације БиХ стигла информација о могућности да се Абу Хамза налази на подручју општине Власеница.

"Сарадња МУП-ова РС и ФБиХ одвија се континуирано. Важне информације и подаци размјењују се редовно", каже Савићева.

У Зеници је синоћ проведена безуспјешна акција потраге за Карај Камел бин Алијем, познатијим као Абу Хамза, коју су извели припадници Сипе и специјалне полиције федералног Министарства унутрашњих послова.

На захтјев федералног МУП-а, а на основу наредбе директора Казнено-поправног завода Зеница, 3. августа расписана је међународна потјерница за бјегунцем бин Алијем, који се, након допуштеног годишњег одмора, 27. јула није вратио у затворску јединицу КПЗ Зеница.

Карај Камел издржава јединствену затворску казну од три године и десет мјесеци због разбојништва, пријетњи тужиоцу и насиља у породици, након што је издржао седмогодишњу затворску казну због убиства Арапа, познатог као Абу Велид.

Држављанство БиХ добио је натурализацијом по основи учешћа у јединици "Ел муџахедин" и женидбом са држављанком БиХ.

Министарство безбједности БиХ прогласило га је опасним по националну безбједност, због веза са терористичким организацијама.

Осуђен је на три и по године затвора, због наношења тјелесних повреда члановима породице Ковач из села Брњиц код Какња. Карај Камел је већ раније осуђен у Тунису на 12 година затвора.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog