Sport

Звездин повратак из мртвих

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у четврто коло квалификација за Лигу Европе, пошто су у реваншу побиједили Динамо резултатом 5:2, док је укупан резултат након двомеча 5:4.


Јунак меча био је троструки стријелац Дејан Лекић, који је у 88. минуту постигао одлучујући гол послије центаршута Богдановића. Стријелци за 'црвено-беле' били су још Славко Перовић и Каду из пенала, док је за госте гол постигао Васадзе, уз ауто-гол Лекића. Звезда је губила 1:0 и 2:1, али је успјела да на крилима навијача дође до тријумфа.

На самом старту меча шок за домаће навијаче - после дубинске лопте у шеснаестерац Лекић је захватио лопту главом и на своју жалост је спровео у горњи лијеви угао гола свог голмана.

'Црвено-бели' су од тог тренутка преузели иницијативу, али све до 18. минута није било изгледнијих прилика. Тада је, након дуже акције, Блажић послао лопту на десну страну до расположеног Нинкова, десни бек Звезде је центрирао, а Перовић главом послао лопту у даљи угао.

У 24. минуту скандалозна грешка цјелокупне Звездине одбране, а превасходно голмана Бојана Павловића, доводи до гола Васадзеа. Послије центаршута са лијеве стране Павловић је истрчао и промашио лопту која се одбила и дошла на метар од гола, а Васадзе је клизећим стартом угурао у гол.

Само два минута касније Перовић је одлично центрирао, а Лекић је био бржи од одбране ривала и кроз ноге голмана Лорије постигао гол - 2:2.

Темпо игре је после другог поготка Звезде мало опао, али је и даље домаћин доминирао на средини терена, а гости настојали да у контрама искористе смушеност Звездине одбране.

'Црвено-бели' су играли добро, истицали су се Нинков, Блажић и Лазетић, створили неколико полуприлка, а кулминација је дошла у завршници првог полувремена. Сјајну полуконтру извели су Перовић и Лазетић, потоњи је центрирао на другу стативу, а Блажић је погодио стативу.

Недуго затим, у другом минуту судијске надокнаде, прецизан пас у простор Лазетића користи Лекић и главом шаље лопту у доњи лијеви угао - 3:2.
У првих 15-ак минута другог полувремена није било ниједне озбиљније прилике. Грузијци су се потпуно повукли на своју половину, али Звезда није успијевала да створи праву шансу за гол.

У игру је уместо Савија ушао Каду у 58. минуту, али осим неколико продора по боку Звезда није дошла у ситуацију да постигне гол све до 64. минута, када је Лекић послије убацивања Лазетића главом шутирао поред гола.

Чинило се да су шансе Црвене звезде за пролаз сведене су на минимум послије невјероватне непромишљености Славољуба Ђорђевића у 70. минуту. После грубог старта је добио жути картон, а затим због приговора и црвени.

У 75. минуту нови преокрет у чудесној утакмици на Маракани. Послије продора Лазетића Перовић је трчао ка лопти, а Томашвили је несмотрено стартовао на њега. Судија је показао на пенал, који је Каду сигурно реализовао - 4:2.

У 83. минуту Овондо Акиреми је добио црвени картон. Нападач грузијског тима требало је да буде замијењен, али је одгурно Нинкова док га је Звездин играч пожуривао да изађе са терена, што је узроковало искључење.

Маракана је експлодирала у 88. минуту када је Владимир Богдановић центрирао, а Лекић потиљком спровео лопту у мрежу за 5:2. Тензија је била веома висока и право је чудо да није дошло до још неког искључења. На крају, послије седам минута надокнаде, судија Саид Ењими означио је крај меча и славље Звездиних навијача могло је да почне.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog