Kultura

Почела ревија документарног и етно филма у Бањи Ковиљачи

БАЊА КОВИЉАЧА - Приказивањем филма "Три", истакнутог српског редитеља Александра Саше Петровића, у Бањи Ковиљачи је отворена шеста Међународна ревија документарног и етно филма "Александар Саша Петровић", која ће бити одржана данас и сутра.


О умјетничком дјелу Александра Саше Петровића бесједио је филмски критичар Божидар Зечевић.

У два ревијална дана биће приказано 15 документарних и етно филмова учесника ревије, од којих ће по два бити остварења страних аутора.

Поред домаћих аутора Владимира Перовића, Тамаре Попов, Зденке Голубовић, Светлане Миљанић и Добриле и Добривоја Пантелића, представиће се својим филмовима и Милован Пандуревић из Републике Српске, Павла Раковска из Бугарске, Анита Ђорђиеска из Македоније, Томи Мендел из Швајцарске и Нађа Валентинчић Фурлан из Словеније.

Најновији филм Томија Менделa из Швајцарске "Обичај рађања код народа Бунонг" биће премијерно приказан, што манифестацији даје посебан значај.

Организатор манифестације је Специјална болница за рехабилитацију, док је покровитељ Министарство културе Србије.

У Специјалној болници за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи 13. јуна 2006. године отворен је легат Александра Саше Петровића, у којем је, осим признања и плакета, смјештен дио личних предмета умјетника, који по очевој линији води поријекло из Бање Ковиљаче.

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog