Republika Srpska

БиХ: Криза преполовила издвајања за капиталне пројекте

САРАЈЕВО - Због глобалне кризе и смањених прихода БиХ ће у идућој години значајно редуковати издвајања за капиталне пројекте и у досадашњим пројекцијама планирано је да се издвоји 66 милиона КМ, што је упола мање од захтјева које су изнијеле саме институције.


Mноги пројекти ће бити пролонгирани, а према најавама, новца би за њих могло бити 2011. и 2012. године, за када се предвиђа раст капиталних расхода за 14 одсто.

Министарство одбране ће у идућој години за капиталне пројекте добити 13,7 милиона КМ за организацију војне вјежбе и телекомуникационо-информатичко опремање Оружаних снага БиХ, док ће знатно мање од траженог износа Министарство добити за опремање мировних јединица наоружањем и војном опремом, као и за реконструкцију и одржавање војне инфраструктуре.

За потребе куповине зграда за амбасаде и конзулате биће издвојено седам милиона КМ, што је довољно за куповину једног или два објекта, што значи да ће већина амбасада и конзулата БиХ остати подстанари.

Управа за индиректно опорезивање добиће седам милиона КМ за изградњу објеката за смјештај регионалних центара, док ће Гранична полиција добити пет милиона КМ за набавку опреме за провођење посебних истражних радњи.

Агенцији за истраге и заштиту /СИПА/ предвиђено је да се додијеле четири милиона КМ који неће бити довољни за завршетак зграде будућег сједишта Агенције, а Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ добиће 2,8 милиона КМ за куповину специјалне опреме и обнову возног парка, док ће адаптација и опремање зграде чекати боља времена.

За опремање државног затвора биће издвојена три милиона КМ, а иста сума ће бити издвојена и за довршетак изградње и опремање азилског центра те за почетак изградње центра за смјештај странаца жртава трговине људима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog