Društvo

У Хрватској претучени италијански туристи

МИЛАНО - Петоро италијанских туриста са Сицилије претучено је у пролазу Мала Проверса, између корнатског острва Катина и Дугог отока у Хрватској, због расправе око рачуна са угоститељима ресторана "Акваријус".


Туристи, двојица мушкараца и три жене, међу којима је била и новинарка Елвира Теранова, проводили су годишњи одмор пловећи хрватским Јадраном, а о инциденту су обавијестили италијанску Амбасаду и Конзулат у Хрватској, пише лист "Коријере дела сера".

У сриједу навече италијански туристи су ушли у расправу са хрватским угоститељима, јер нису били задовољни курсем према коме су им обрачунали евро, али су упркос томе платили и потом инсистирали да им се испостави рачун.

Међутим, угоститељи из "Акваријуса" одбили су да то учине учинити. Италијани су убрзо схватили да је ријеч о пргавим људима и да је боље одустати од рачуна, па су своје домаћине, у складу са претходним договором, замолили да их пребаце барком до њиховог брода јер је већ била мркла ноћ.

Али, умјесто пребацивања барком, из "Акваријуса" су послали тројицу крупних мушкараца који су несретне госте почели крвнички да млате.

Жене су побацали на бетон и у море, а онда су се окомили на мушкарце. Вјереника италијанске новинарке су млатили чиме су стигли, сломили су му и наочале без којих не види. Други мушкарац је пријавио повреде опасне по живот.

Туристе је на крају својим бродом спасио један скипер, који је чуо да су људи у невољи.

"О свему смо лично обавијестили полицију у Задру и у сталном смо контакту са нападнутим италијанским држављанима", рекао је за "Коријере дела сера" италијански амбасадор у Загребу Алесандро Морано ди Кустоза.

Власник ресторана Зоран Рамов негира да су малтретирали италијанске туристе. Признао је да је дошло до неспоразума око седам-осам евра, који нису наплаћени, али је навео да су разлози сукоба неки други.

"Италијански туристи су својим понашањем наљутили све у ресторану", рекао је Рамов, којег је полиција већ испитала о инциденту.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog