Kultura

Мадона, Ушће, вечерас!

БЕОГРАД - Мадона, најуспjешнији женски извођач у историји поп и рок музике, наступиће први пут у Србији, на концерту на београдском Ушћу, вечерас у 21 час.


Капије ће бити отворене у 17,30 часова, а публику ће од 19 часова загријавати славни британски ди-џеј Пол Оукенфолд.

Према најавама организатора концерта, преостале карте за партер, у категорији „бронзе", моћи да се купе у и данас, по цијени од 2.990 динара која није мењана.

Карте ће моћи да се набаве само на благајни испред концертног простора, до 20,30.

Према ранијим саопштењима промотера концерта удружења „Стејт оф Егзит" за Мадонин концерт је одштампано 50.000 улазница чије су цијене од 2.990 до 9.990 динара.

Посетиоце очекује пажљиво режирани спектакл, са елементима позоришне и плесне представе.

На бини, поред Мадоне, биће још 28 извођача; наступ ће бити подијељен у четири стилски различита сегемента, а цијели концерт трајаће два часа.

Мадона је своје албуме продала у више од 200 милиона примерака, а синглове у око 120 милиона примерака.

У Србији наступа у склопу продужетка турнеје „Стики енд свит", током које је у септембру прошле године наступила у Црној Гори.

Мадонина турнеја на којој промовише свој последњи албум (2008) срушила је свјетски рекорд у категорији најуспјешније турнеје неког соло извођача.

Она је поставила и претходни рекорд, 2006.

Мадона је рођена у Мичигену, 16. августа 1958. као Мадона Луиза Чиконе и одрастала је у породици са још осморо деце.

Студирала је балет, а са 35 долара у џепу отишла је у Њујорк да постане плесачица.

У то вријеме је пјевала, свирала бубњеве и гитару у два бенда.

Каријеру је покренула издавањем албума „Мадона" (1983), а додатну пажњу донијели су јој имиџ бунтовне дјевојке, као и стил облачења - спој сексуалности и религиозности - који је током осамдесетих постао велики модни тренд.

Према подацима Асоцијације музичке индустрије САД Мадона је најкомерцијалнији женски умјетник у поп и рок музици XX века и само у родној земљи је продала око 63 милиона албума.

Гинисова књига рекорда показује да је Мадона најкомерцијалнији женски умјетник у историји поп и рок музике, и најпрофитабилнија пјевачица на свијету, са процијењеном зарадом од 400 милиона долара. Снимила је 11 студијских албума.

Награђена је „Оскаром" за пјесму из филма „Евита" (1996), у коме је тумачила Еву Перон, својевремено прву даму Аргентине и духовног вођу те јужноамеричке земље.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog