Republika Srpska

"Електропренос БиХ" тражи паре које му не припадају

БAЊA ЛУКA - Генерални директор "Електропривреде РС", Бранислава Милекић, изјавила је да Федерација БиХ настоји да "Електропренос БиХ" уложи више новца у њену преносну електромрежу него што на то има право.


Милекићева каже да стање преносне мреже у оба ентитета није било исто у вријеме оснивање "Електропреноса БиХ" и да је ситуација у ФБиХ била лошија, а сада Федерације тражи да у њену мрежу буде уложено више новца него што јој по закону припада.

Она је рекла да проблеми у "Електропреносу БиХ" постоје још од оснивања компаније 2006. године.

"Ово је веома важно питање, јер без развоја преносне мреже нема ни изградње нових производних погона, а ни нових потрошача", истакла је Милекићева.

Електропривреда БиХ ове седмице упутила је писмо свим релевантним домаћим и међународним институцијама у којем упозорава на могуће посљедице нерада "Електропреноса БиХ".

У саопштењу Електропривреде БиХ је наведено да "због чињенице да крајем септембра генералном директору `Електропреноса БиХ` и Управном одбору истиче мандат, а конкурс за ново руководство још није расписан, постоји реална опасност потпуне блокаде у овој компанији која може имати дугорочно несагледиве посљедице на погонску спремност и сигурност снабдијевања купаца електричне енергије у БиХ".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog