Društvo

Mркоњић Град међу најбезбједнијим општинама у Српској

МРКОЊИЋ ГРАД - Општина Мркоњић Град налази се међу најбезбједнијим општинама у Републици Српској, али и у БиХ захваљујући раду полиције, изјавила је предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Дивна Аничић.


Она је на првој сједници Форума за безбједност грађана, који је основан на иницијативу локалне Скупштине, рекла да ће Форум помоћи у случају са буду констатоване неке критичне области када је ријеч о безбједности грађана, криминалитету или неким другим облицима девијантног понашања.

"Радом Форума, у који су укључени преставници свих иснтитуција и установа у Мркоњић Граду, дјеловаћемо превентивно на сузбијању тих негативних појава", истакла је Аничићева.

Начелник Станице јавне безбједности Мркоњић Град Душан Пена рекао је да је оснивање Форума од великог значаја, јер сви његови чланови могу изнијети своје проблеме, а заједничком акцијом може се утицати на смањење негативних појава у свим областима друштвеног живота.

Он је напоменуо да показатељи из године у годину показују да је стање безбједности на подручју мркоњићке општине на веома високом нивоу.

"У девет мјесеци ове године имали смо 78 кривичних дјела, али није било тежих кривичних дјела, као што су убиства, разбојничке крађе, крађе возила и тако даље", навео је Пена.

Према његовим ријечима, стање јавног реда и мира, такође, је на високом нивоу, што поткрепљује податком да је у прошлој години било 130 нарушавања, а ове године 122.

Пена каже да је сарадња полиције и грађана добра, али да може бити и боља, подсјетивши на дежурни телефонски број 122.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog