Društvo

Славонски Брод: Документи коначно враћени преко Саве

СЛАВОНСКИ БРОД - У Славонском Броду данас је обављена примопредаја документације која припада школама у Броду и Дервенти, одакле је однесена током протеклог рата.


У Брод су враћене 273 књиге, углавном дневници основних и средњих школа, док је у Дервенту враћено 207 матичних књига и других докумената и овом примопредајом завршен је процес враћања књига.

Примопредају су обавили начелник бродско-посавске Полицијске управе Мијо Кршић и помоћник министра за радно-правну заштиту у Министарству иностраних послова БиХ Сидик Спахић у присуству министра просвјете и културе Републике Српске Антона Касиповића и министра управе и локалне самоуправе Зорана Липовца. Према подацима бродско-посавске Полицијске управе, књиге су пронађене код приватних лица.

Министар Касиповић је изразио задовољство повратком документације која је значајна за грађане РС.

Школска документација биће предата директору Средње школе "Никола Тесла" у Броду Нади Девић и директору Основне школе "Свети Сава" Зорану Гулаку.

Министри Касиповић и Липовац разговарали су данас са начелником општине Брод Милованом Череком и честитали му Дан општине, који ће прославити сутра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog