Društvo

Начелник Широког Бријега тражи извињење директора ФТВ

БАЊА ЛУКА - Начелник општине Широки Бријег Миро Краљевић затражио је извињење генералног директора ФТВ-а Џемала Шабића и изјашњење Управног одбора Федералне телевизије због Шабићевог етикетирања Широкобријежана фашистима.


„Оштро осуђујем иступ Џемала Шабића који је злоупотријебио своју функцију и путем јавне телевизије више од 15.000 грађана, окупљених на мирном протесту против насиља у Широком Бријегу, назвао фашистима", стоји у Краљевићевом.

Краљевић тражи изјашњење УО јавне телевизије о изјави свог челног човјека, као и извињење Шабића грађанима Широког Бријега и осталима који су били присутни на протесту.

„Послије те изјаве очекујем да ће челни човјек јавне телевизије вратити прије неколико година освојени Гран при на 'фашистичком' широкобријешком Медитеран филм фестивалу", навео је Краљевић.

Он је истакао да је мирни протест против насиља, који је одржан прошлог петка у Широком Бријегу, прошао достојанствено, без иједног изгреда, што су, како је навео, потврдили новинари бројних медија из БиХ и Хрватске.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog