Društvo

Недавно ухапшени у Србији припадали Елезовом клану

БAЊA ЛУКA - Осмочлана криминална група, која је јуче ухапшена на подручју Београда, Шапца и Сремске Митровице због сумње да су починили више убистава, разбојништава и да су трговали дрогом и оружјем, припада криминалном клану недавно ухапшеног Дарка Елеза.


Ухапшени су Милан Остојић /34/, Игор Марковић /32/, Небојша Сарајлија /23/, Мирослав Лукић /33/, Драгослав Бајић /46/, Бојан Јовановић /25/, Милорад Миловановић /24/ и Милан Митић /49/ и одређено им је 48-часовно полицијско задржавање.

МУП Србије је саопштио да се ова лица сумњиче да су кривична дјела која им се стављају на терет извршила у Србији и у државама у окружењу.

Директор Полиције Србије Милорад Вељовић рекао је да се припадници ове криминалне групе сумњиче за више убистава и пљачки и да су праћени годину дана, те да се доводе у везу и са пљачком поште у Сплиту, за шта се у одсуству суди Зорану Стевановићу, Милану Митићу и групи помагача.

Оптужница је тертила и Страхињу Рашету, који је погинуо у децембру прошле године при покушају да постави бомбу под аутомобил који је био у власништву његовог пријатеља Митића.

Вељовић је истакао да је полиција планирала да обави још неке радње, али је била принуђена да ухапси ову групу послије свједочења Милана Рашете, оца убијеног Страхиње на суђењу за пљачку два милиона евра из поште у Сплиту.

Милан Рашета /52/ из Руме свједочио је у уторак на суђењу у Сплиту о својим сазнањима о пљачки 15 милиона куна /око четири милиона КМ/ и предао је судији Бруни Клајну свој мобилни телефон са бројевима пљачкаша Зорана Стевановића и Милана Митића, те његове супруге Марије.

Рашета је рекао да је украденим новцем банда купила станове и луксузне аутомобиле, појаснивши да је Стевановић купио два стана у Београду, стан у Новом Саду и апартман у Бањи Ковиљачи, Небојша Сарајлија три стана у Суботици, Митић три "мерцедеса", два стана у Суботици и два у Београду и да ниједан није испод 120 квадрата.

Стевановић и Митић покупили су по 720 хиљада евра, Сарајлија је добио 240 хиљада, у Сплиту је остало 200 хиљада евра, тврдио је Рашета.

Према сазнањима полиције РС, Страхиња Рашета је по налогу Елеза вршио убиства по РС и покушао је да убије Елезовог супарника Ђорђа Ждралу, а потом је за 30.000 КМ убио Ждралиног најближег сарадника Бориса Говедарицу.

Митић и Рашета пуцали су у Говедарицу 24. августа 2007. године из украденог аутомобила, који је послије убиства запаљен у Кантону Сарајево.

У августу исте године у Лукавици је убијен Зоран Голуб, звани Чарлама, а полиција сумња да је ућуткан, јер је требало да свједочи против Рашете на суду у Шапцу за покушај убиства Ждрале у октобру 2006. године у његовој кафани.

Полиција напомиње да је Говедарица убијен дан након што је свједочио против Рашете за покушај тог убиства и то пред правосудним органима Србије који су га саслушали у Сарајеву.

Дарко Елез и двадесетак чланова његове криминалне групе ухапшени су 1. септембра. Елез је ухапшен у Београду, а један дио чланова његове банде похапшен је у РС.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је јуче да је хапшење осмочлане групе још један показатељ да су МУП и све државне структуре ријешени да до краја воде борбу против криминала

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog