Društvo

Основан српски радио у Лици

БАЊА ЛУКА - Српско културно друштво "Просвјета" из Врховине у Хрватској основало је Радио Врховине, чији програм слушаоци однедавно могу да прате посредством сателита.


Радио је у етеру на сателиту Еутелсат w2, а заинтересовани програм могу пратити и путем интернета на страни www.vrhovine.com.

"Радио је намијењен свима онимa које су животни путеви и судбина одвели на све стране свијета, а завичај им је остао у срцу, као и онимa који су се вратили у завичај и поново покушавају да живот организују на вјековним огњиштима", кажу запослени у овом првом српском медију у Хрватској.

Запослени наводе да, емитујући изворну, народну и традиционалну личку музику, чувају историју, традицију и обичаје и истичу да је ово први радио овакве концепције који свој прогрм емитује из "срца Лике".

"Са нама је завичај дефинитивно близу. Свјесни смо да Нови Сад, Апатин, Беч или Чикаго не могу замјенити Врховине, Плитвице или Двор на Уни, али кроз свој рад, информације са овог терена, репортаже и прилоге, свакодневно ћемо приближавати завичај без обзира у којем дијелу свијета се тренутно налазили", кажу на Радију Врховине.

Радио Врховине ускоро би требало да почне емитовање информативног програма, а у наредним данима на сајту овог радија моћи ће се погледати и видео записи са манифетацина одржаних у овом крају.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog