Društvo

Директор ХРТ новинарку назвао "четничка курветина"

ЗАГРЕБ - Неколико новинара Хрватске телевизије потврдило је да је директор ове медијске куће Вања Сутлић назвао "четничком курветином" њихову колегиницу Ивану Драгичевић-Величковић, која је удата за особу српске националности.


Порталу "index.hr" ово су потврдили новинари Маја Север, Лела Кнежевић, Сања Миклеушевић и Роберт Зубер.

Северова је рекла да је 5. фебруара прошле године у хуманитарној емисији Трудионица, у којој су прикупљана средства за Клинику за женске болести и породе, угостила колегиницу Величковићеву, која се неколико мјесеци раније породила, иако јој је Сутлић забранио да је интервјуише.

"Приступио ми је извршни уредник Вељко Јанчић и поручио да је Сутлић лично затражио да се Ивана не интервјуише. Јанчићу сам саопштила како ми не пада на памет прихватити такву забрану, те сам с Иваном у емисији разговарала. Дан послије Сутлић ми је приступио и рекао 'ко ти је дозволио да интервјуишеш ту четничку курветину'", рекла је Северова.

Она је навела да јавност о овом догађају није раније информисала, јер се у то вријеме Величковићева тек породила, а била је и исцрпљена од тромјесечне истраге због интерног писма којим је тражила да се испита случај Дијане Чуљак и одговори на питање "Влада ли ХТВ-ом мафија".

Инцидент је потврдила и новинарка Сања Миклеушевић, која је у Трудионицу дошла у пратњи Величковићеве.

"Сјећам се врло добро, јер сам заправо била шокирана Сутлићевом реакцијом која никако није била примјерена. Наиме, Сутлић ми је тада пришао, а тема нашег разговора било је интерно писмо колегице Драгичевић Величковић. Заиста није примјерено да понављам све увреде које су тада речене", рекла је Миклеушевићева.

Шовинистички испад Сутлића потврдио је и новинар ХРТ-а Роберт Зубер, као и уредница Лела Кнежевић, која је додала да ово није једини такав инцидент Сутлића.

"Након што смо се Сања Миклеушевић и ја вратиле са семинара који је у Београду одржавао тим еминентне емисије `Инсајдер` на Телевизији Б92, Сутлић нас је обавијестио да ће нам поништити службени пут и да ћемо га финансирати о властитом трошку. Његово образложење било је: 'Немате ви шта гостовати на српској телевизији`", рекла је Кнежевићева.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog