Društvo

Дом народа усвојио Закон о примјени Римског статута

САРАЈЕВО - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ данас је у Сарајеву усвојио Закон о примјени Римског статута Међународног кривичног суда и сарадњи са овим судом, којим се регулишу поступци надлежних органа у БиХ у примјени Римског статута, те питања сарадње и пружања помоћи Међународном кривичном суду.


Усвојеним законом ствара се нормативни баланс између захтјева кривичног поступка пред Међународним кривичним судом и нужних ограничења у сарадњи са њим која проистичу из права суверености БиХ.

Делегати су претходно прихватили захтјев Представничког дома да Дом народа скрати рокове за разматрање приједлога закона о измјенама и допунама Закна о слободи приступа информацијама и Закона о службеном гласнику БиХ.

Истражна комисија Представничког дома за утврђивање донација утрошених у БиХ од краја рата тражи да се у Закон о приступу информацијама уведу санкције за правна и физичка лица која не достављају тражене информације, док се приједложеном допуном Закона о службеном гласнику предвиђа његово објављивање на интернету.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog